Vi rör oss för lite. Vi sitter stilla framför datorn på jobbet, framför teven hemma och färdas stillasittande där emellan. Sittsjukan leder till hjärt- och kärlsjukdomar, men botemedlet är enklaste formen av träning.

Många stillasittande timmar i vardagen ökar risken för vanliga folksjukdomar. Vi drabbas av smärtor från rörelse- och stödjeorganen, övervikt, typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Som lök på laxen ökar långvarig stress risken för många av dessa sjukdomar.

Träning mot hjärt- och kärlsjukdomar
Sitter. Stressad. Framför. Datorn. Känner du igen dig? Lyssna då på varningsklockorna – om du har värk i rygg, nacke och skuldror bör du reagera. Det är signaler om att du sitter för mycket: din kropp somnar i viloläge. Men om du reser dig upp börjar kroppen åter producera de ämnen som rensar blodomloppet på blodfetter och blodsocker. Genom att stå upp rör du på dig oavbrutet, och hjärt- och kärlsjukdomar kan motverkas.

Kom igång med din träning
StandUp arbetsplatsmatta hjälper dig upp. Den ergonomiska mattan är mjuk så att dina fötter orkar stå utan speciella skor. Mattan är lagom stor så att du enkelt kan sparka in den under bordet och rulla fram stolen om du vill sitta ner en stund. Så här kommer du igång:

  • Höj bordet så mycket så att du får stöd för armarna.
  • Flytta stolen och lägg dit StandUp-mattan istället.
  • Växla mellan att stå och sitta (det är viktigast i början).
  • Använd vår app för att kolla om du står tillräckligt mycket.
  • Ge inte upp om du får lite träningsvärk.
  • Fortsätt att träna hemma – undvik TV-soffan.

Knep för träning i vår app
Är du ovan vid träning kan du få värk i ländryggen de första dagarna. Sätt dig då gärna och vila ibland, men skaffa dig ett knep för att komma upp igen efter en stund. Ta hjälp av vår StandUp-app. Håll koll på hur länge du står upp och hur mycket träning och förbränning det ger. Stå upp emot sittsjuka, ledvärk och hjärt- och kärlsjukdomar.


Läs mer om StandUp:
Stå upp och jobba – bränn fler kalorier, gå ner i vikt! >>
Arbetsplatsmattan som hjälper dig att hålla formen! >>

Köp en StandUp! av oss.

Vi på Matting AB är experter på ergonomiska arbetsplatser och trivsamma kontor. Du är välkommen att besöka oss och prova arbetsplatsmattan StandUp! i vår möbelutställning - eller kontakta oss så besöker vi dig och berättar mer om StandUp! och fördelarna med att stå upp och jobba. Välkommen!

Köp en StandUp!-matta av oss

Matting AB vet vad som behövs för att skapa en trivsam och ergonomisk arbetsmiljö. Vårt bästa tips är StandUp! - mattan som hjälper dig att stå upp och jobba.

Besök oss eller gå till webbutiken! >>

Prova en StandUp!-matta
gratis i 14 dagar.

Har ditt företag minst 20 anställda? Då får ni möjlighet att prova StandUp!-mattor på jobbet helt gratis. Ta chansen att skapa en arbetsplats som får alla att må bättre. Kontakta oss direkt så levererar vi mattorna, ger goda råd och hjälper er att komma igång! Frågor? Ring:

Ring så berättar vi mer om StandUp!

Stå upp på jobbet, så mår du bättre och går ned i vikt. Ring oss så får du bra erbjudande på vad du behöver - StandUp! arbetsplatsmatta. Vi hjälper dig med allt som förbättrar er arbetsergonomi på kontoret.

Fråga oss om StandUp!

Vad behövs för att du ska må bättre, orka mer och till och med gå ned i vikt på jobbet? Svaret är arbetsplatsmattan StandUp! Vill du veta mer?

Skicka en fråga till oss nedan eller ring oss:

Stå upp och jobba med StandUp!

Matting AB är en av Sveriges största leverantörer och tillverkare av produkter för den ergonomiska arbetsplatsen. Funktion, ergonomi och arbetsmiljö är våra ledord.
    Vi har ett genomtänkt produktionsortiment med en ambition att erbjuda ett komplett sortiment för att skapa den optimala ergonomiska arbetsplatsen.
    Arbetsplatsmattan StandUp är ett bra exempel - kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta närmaste återförsäljare:

UPPTÄCK STANDUP Den ergono- miska arbetsplatsmattan. >>
VÅR GRATISAPP räknar om din ståtid till kaloriförbränning >>

Matting AB, Box 514, 441 15 Alingsås. info@matting.se +46 322-67 08 00