Om du vill gå ner i vikt är ståbord och StandUp arbets- platsmatta dina bästa arbetskamrater. När du reser dig händer mycket på en gång. Kroppen väcks ur sitt viloläge, förbränningen går igång och du börjar så sakta tappa vikt.

Tips för att gå ner i vikt
När du står upp rör du på dig hela tiden, flyttar fötterna och belastar ett ben i taget. Rörelserna mer än fördubblar din energiförbränning jämfört med om du sitter stilla. Undersökningar visar att personer som står 2,5 timmar mer än stillasittande personer bränner 350 kalorier mer per dag. Med den takten kan en normalviktig person tappa nästan 1 kilo i månaden – 9000 kCal motsvara ca 1 kilo kroppsfett.

Håll dig i rörelse
Du kan alltså gå ner i vikt bara genom att stå upp på jobbet. Men om dina fötter ska orka stå behöver de något bekvämt att stå på. På StandUp arbetsplatsmatta står du mjukt men stabilt så länge du vill. Alla på kontoret kan ha en matta och få hjälp att gå ner i vikt. Om mattan hjälper dig att stå upp så kan den faktiskt rädda livet på dig.

Stå emot farlig sittsjuka
Stillasittandet är en livsfarlig sittsjuka som ökar risken för att vi ska drabbas av övervikt, typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

ny-neriviktVardagsrörelser är minst lika viktigt som gymträning i kampen mot sittsjuka och övervikt. Om du står upp kommer du att gå ner i vikt – och få ork att röra dig mer även på fritiden.


Läs mer om StandUp:
Arbetsplatsmattan som hjälper dig att hålla formen! >>
Sittsjukan – stillasittande är livsfarligt! >>

Köp en StandUp! av oss.

Vi på Matting AB är experter på ergonomiska arbetsplatser och trivsamma kontor. Du är välkommen att besöka oss och prova arbetsplatsmattan StandUp! i vår möbelutställning - eller kontakta oss så besöker vi dig och berättar mer om StandUp! och fördelarna med att stå upp och jobba. Välkommen!

Köp en StandUp!-matta av oss

Matting AB vet vad som behövs för att skapa en trivsam och ergonomisk arbetsmiljö. Vårt bästa tips är StandUp! - mattan som hjälper dig att stå upp och jobba.

Besök oss eller gå till webbutiken! >>

Prova en StandUp!-matta
gratis i 14 dagar.

Har ditt företag minst 20 anställda? Då får ni möjlighet att prova StandUp!-mattor på jobbet helt gratis. Ta chansen att skapa en arbetsplats som får alla att må bättre. Kontakta oss direkt så levererar vi mattorna, ger goda råd och hjälper er att komma igång! Frågor? Ring:

Ring så berättar vi mer om StandUp!

Stå upp på jobbet, så mår du bättre och går ned i vikt. Ring oss så får du bra erbjudande på vad du behöver - StandUp! arbetsplatsmatta. Vi hjälper dig med allt som förbättrar er arbetsergonomi på kontoret.

Fråga oss om StandUp!

Vad behövs för att du ska må bättre, orka mer och till och med gå ned i vikt på jobbet? Svaret är arbetsplatsmattan StandUp! Vill du veta mer?

Skicka en fråga till oss nedan eller ring oss:

Stå upp och jobba med StandUp!

Matting AB är en av Sveriges största leverantörer och tillverkare av produkter för den ergonomiska arbetsplatsen. Funktion, ergonomi och arbetsmiljö är våra ledord.
    Vi har ett genomtänkt produktionsortiment med en ambition att erbjuda ett komplett sortiment för att skapa den optimala ergonomiska arbetsplatsen.
    Arbetsplatsmattan StandUp är ett bra exempel - kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta närmaste återförsäljare:

FORTSÄTT TRÄNINGEN på kontoret – stå upp och jobba! >>
VÅR GRATISAPP räknar om din ståtid till kaloriförbränning >>

Matting AB, Box 514, 441 15 Alingsås. info@matting.se +46 322-67 08 00