“Den som tänker fortsätta med sitt stillasittande leverne bör genomgå en läkarundersökning.”

Per-Olof Åstrand
Fysiolog och hedersdoktor vid åtta universitet.

Sittsjukan är livsfarlig
Alla känner någon med sittsjuka. Du kanske associerar till ryggvärk och nackspärr, men sittsjukan är mycket värre än så. Att den är livsfarlig visas i en omfattande studie från Australien som uppmärksammats över hela världen1).
Stillasittande är enligt Världshälsoorganisationen WHO en av de vanligaste orsakerna till för tidig död i höginkomstländerna2). Det drabbar allt fler, trots att många av oss försöker motionera varje vecka.
Att sjukdomar och tidig död är kopplat till stillasittande och fysisk inaktivitet3) visas även i denna rapport från Kanada.

Stillasittandet är en folksjukdom
Även svenska forskare skriver bl a i Läkartidningen att många stillasittande timmar i vardagen, oavsett intensiva träningspass på gymmet, ökar risken för vanliga folksjukdomar och förtida död4).
Merparten av stillasittande sker på arbetsplatsen. Bara genom att stå istället för att sitta hälften av vår arbetstid kan vi minska risken för välfärdsjukdomar och gå ned i vikt5). Detta visas i följande studie av vardagsrörelse.

Källhänvisning:
1) Sitting Time and All-Cause Mortality Risk in 222 497 Australian Adults (2012)
2) Global status report on noncommunicable disease. WHO (2010)
3) Sitting time and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer. (2009)
4) Nytt synsätt på fysisk aktivitet och stillasittande. Läkartidningen (2010)
5) Non-Exercise Activity Thermogenesis: The Crouching Tiger Hidden Dragon of Societal Weight Gain (2006)

Köp en StandUp! av oss.

Vi på Matting AB är experter på ergonomiska arbetsplatser och trivsamma kontor. Du är välkommen att besöka oss och prova arbetsplatsmattan StandUp! i vår möbelutställning - eller kontakta oss så besöker vi dig och berättar mer om StandUp! och fördelarna med att stå upp och jobba. Välkommen!

Köp en StandUp!-matta av oss

Matting AB vet vad som behövs för att skapa en trivsam och ergonomisk arbetsmiljö. Vårt bästa tips är StandUp! - mattan som hjälper dig att stå upp och jobba.

Besök oss eller gå till webbutiken! >>

Prova en StandUp!-matta
gratis i 14 dagar.

Har ditt företag minst 20 anställda? Då får ni möjlighet att prova StandUp!-mattor på jobbet helt gratis. Ta chansen att skapa en arbetsplats som får alla att må bättre. Kontakta oss direkt så levererar vi mattorna, ger goda råd och hjälper er att komma igång! Frågor? Ring:

Ring så berättar vi mer om StandUp!

Stå upp på jobbet, så mår du bättre och går ned i vikt. Ring oss så får du bra erbjudande på vad du behöver - StandUp! arbetsplatsmatta. Vi hjälper dig med allt som förbättrar er arbetsergonomi på kontoret.

Fråga oss om StandUp!

Vad behövs för att du ska må bättre, orka mer och till och med gå ned i vikt på jobbet? Svaret är arbetsplatsmattan StandUp! Vill du veta mer?

Skicka en fråga till oss nedan eller ring oss:

Stå upp och jobba med StandUp!

Matting AB är en av Sveriges största leverantörer och tillverkare av produkter för den ergonomiska arbetsplatsen. Funktion, ergonomi och arbetsmiljö är våra ledord.
    Vi har ett genomtänkt produktionsortiment med en ambition att erbjuda ett komplett sortiment för att skapa den optimala ergonomiska arbetsplatsen.
    Arbetsplatsmattan StandUp är ett bra exempel - kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta närmaste återförsäljare:

GÅ NER I VIKT – ännu en fördel med att stå upp på jobbet! >>
VÅR GRATISAPP räknar om din ståtid till kaloriförbränning >>

Matting AB, Box 514, 441 15 Alingsås. info@matting.se +46 322-67 08 00