UPPTÄCK STAND UP Den ergono- miska arbetsplatsmattan. >>
FORTSÄTT TRÄNINGEN på kontoret – stå upp och jobba! >>
GÅ NER I VIKT – ännu en fördel med att stå upp på jobbet! >>
LÄS OM hur för mycket sittande gör oss sjuka och förkortar liv >>

SMARTA ARBETSPLATSMATTOR

Du behöver inte välja mellan att ha joggingskor eller att få ont i fötterna när du står upp på jobbet! StandUp är en smart, ergonomisk arbetsplatsmatta som fördelar belastningen på fötterna. Du kan stå du fotriktigt med vanliga skor. Tröskeln till ett nytt, bättre arbetsliv är bara en dryg centimeter! Skjut undan stolen och lägg dit mattan. Kicka in mattan under bordet när du vill sätta dig en stund.

GÅ NER I VIKT

All energi som vi skyfflar i oss måste antingen förbrukas eller lagras i fettdepåer. Faktum är

att vi förbrukar upp till tre gånger mer energi om vi står upp istället för att sitta. Det är helt enkelt så att när du står upp rör du på dig och varje rörelse förbrukar energi. Undersökningar visar att personer som står upp två och en halv timme bränner 350 kalorier mer om dagen, vilket motsvarar ca 1 kilo per månad. Behöver du mer motivation för att stå upp?

STÅ UPP OCH LEV LÄNGRE

Du jobbar medan kroppen vilar. Åtta timmar om dagen eller ännu mer. Så mycket stillasittande är svårt att kompensera med några träningspass på gymmet.

Nu får vardagsrörelsen upprättelse som det viktigaste steget i kampen mot övervikt. Den som orkar stå upp på jobbet får också ork att röra sig på fritiden. Kom igång nu!

FORSKNING & FAKTA

När du sitter länge sjunker förbränningen medan blodfetter och blodsocker ökar. Risken ökar för övervikt, typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärtkärlsjukdomar och cancer. Följderna är skrämmande tydliga: stillasittande har blivit en vanlig orsak till för tidig död i västvärlden. Sittsjukan är helt enkelt livsfarlig. Men den är också enkel att motverka. Res dig upp.

Matting AB, Box 514, 441 15 Alingsås. info@matting.se +46 322-67 08 00